Ordning och reda



Vettiga saker som jag har gjort idag:


* Jobbat
* Köpt ben till min andra 90 säng (så nu blir det som en dubbel)
* Målat garderobs- och byrå handtagen i guld
* Lagt ut moppen på blocket
* Hängt tillbaka garderoberna
* Läst Linas och Joanns blogg

Det viktigaste har jag dock inte gjort: Packat tills imorrn!!

Vaccination del 1

Han stirrade på mig som om jag var den minst lämpade personen att resa iväg så långt bort, utan mamma och pappa. Typ. Min mun kunde inte sluta prata och skratta, skoja och fråga saker. Nervös, nej nej. Jag har inget mot att ta sprutor.
Fel.
Undrade om jag skulle lägga mig ner, för om jag satt kanske jag skulle svimma.
"Här kommer det lite twinrix". Jag tittade bort. Vaddå kommer? "här kommer det lite twinrix", töntigt sagt....
Så var det klart och gjorde inte ont alls. Rabies nästa och sen fick jag betala 1400kr. Hurra

Äntligen

Efter två och en halv vecka sågs vi tillslut. Gurra med familj stannade till på jobbet idag på vägen till Övik. Han såg så söt och kärleksfull ut och jag vet inte hur länge vi stod och kramades. Tråkigt var det ju när de var tvungna att åka vidare, eller snarare: min lunch var slut..  Men på fredag slutar jag lite tidigare och åker upp med ybussen till deras stuga jag med. Gurras kusin fyller 30 och det kommer hända massa mer skojiga saker :).

För övrigt funderar jag på resan, spanskaplugg, inredningsprojekt, Gossip girl och träning.
Imorrn väntar vaccination i Hudik. Hoppas jag inte svimmar...

Ny vecka, en vettig dag

Lön idag! Det absolut viktigaste med denna dag. Fantastiskt!
Nästan så att jag ska spara lönebeskedet så att jag ser att en gång i tiden hade jag såhär mycket pengar. Nu kan vi boka resan :) Min kära pojkvän har intalat oss att vi skjuter på resan tills oktober. Vaccinet för svinflunsan kommer inte förrns då... Så då kommer jag hinna hälsa på både Joann och Karin och åka en sväng upp till Lina och kanske ner till Ida. (Gud vad alla flyttar och åker bort, föresten...)

Äter inte penicilin längre, så idag fick jag liv i musklerna igen genom att bege mig ut på en joggingrunda. Äntligen.
Fick en riktig energikick, så målade klart garderoberna också. Dessutom läste jag ut första boken av Gossip girl efter jobbet. En vettig dag, tycker jag.

God natt <3

Ett hjärta



Ett hjärta kan bära många människor
Om ett hjärta går sönder kan det lappas och lagas, sys igen och verka starkare
Men för varje gång det går sönder blir det svårare att laga
Ett trasigt hjärta orkar inte bära så många människor

Var rädd om mitt hjärta
För jag vill bära dig där <3


Rock the mountain

Vilken fantastisk kväll det var igår!
Började med förfest hemma hos Lollo och Sara (lägenheten) tillsammans me Catrine och Karin. Vi 5 drog oss mot berget, där det faktiskt var mycket folk, och roliga folk! Varmt och skönt ute och Wiews och Flaming Thyr var skitbra! Sedan irrade vi vidare till Olles där jag aldrig någonsin sett så mycket folk! Det gick knappt att ta sig fram. Kul att träffa Backman! :D
Vi alla råkade ut för lite bravader som jag ju såklart inte nämner här, men vi hade i alla fall roligt! vaknade på morgonen i bäddsoffan i lägenheten bredvid Karin, ut kommer Lollo med täcket och lägger sig med oss, och efter ett dag dundrar (de var faktiskt så!) Sara också upp och äter sin frukost bestående av choklad och cola, haha! Pizza på amore och ostkrokar framför teven. Vi hade riktigt mysigt brudar :)

Pusss på er <3

Målarglädje

Nu är garderobsdörrarna på tork efter första strykningen med min tråkiga vita färg, men vad gör man? Den enda färgen som passade som fanns hemma. Så slipper man lägga ut pengar så är ju det ett stort plus! Hur som helst blir de ju snyggare än vad de var innan. Hoppas hinna stryka en sista gång imorrn.

Rock the mountain på berget imorrn. Ser fram emot att träffa vännerna. Men först, jobba 10-14.
God natt

Tid för eftertankar

Så mycket jag saknar, så mycket jag längtar efter, och till. Så mycket som känns avklarat och så mycket jag inte har en aning om. Lycka. Jag bara kände en våg av någon sorts tacksamhet, till allt i livet, och till de underbara människor som jag har runt omkring mig, eller i tankarna.

Ibland kan jag känna att jag inte riktigt når, inte kan förklara, inte göra nånting för att ni ska förstå, mina vänner, hur mycket ni har betytt och betyder. Det man gjort och inte gjort tillsammans finns i tankarna. Det bär jag med mig. Tills vidare. För jag vågar inte säga för alltid. Det finns så många personer som jag beundrar och tycker om. Och några är mig närmast. Ingen nämnd, ingen glömd = glömda. Jag tänker nämna er.

Lina-     Problemlösaren som keeps me goin'. Vi delar så mycket.
Joann- Tjejen som alltid ställer upp, med en otrolig personlighet.
Karin-   Hon man alltid skrattar med, bara förstår hur jag tänker.
Erika-   Bruden som är rak och bestämd, med ett smile gör hon livet till en fest!
Ida-       Hon som får mig att våga drömma, tack för alla varma kramar.

Hur mycket eller lite jag ser er spelar ingen roll, ni är underbara för mig! <3

Värt guld


Man tror så ofta att man klarar sig själv, att man inte behöver prata med någon om vissa saker, eller att man inte behövs för någon annan. Att dela funderingar, skratta. Sånt behöver man.
Tack Karin för en lång och underbar prommenad. <3

Inredningsryck



Häromdagen, som jag nämde på min "att-göra lista", rev jag bort de gamla tapeterna på mina fula garderober. Av nån anledning har nån försökt liksom maskera in dem i väggen. Kamouflage. Igår monterade jag ned dörrarna och idag slet jag nere i garaget med att få bort all gammal papp och tapetlim, jag sa nämligen måla dem. Nu ska de bli vita och fina så att de syns. Får se när jag hinner slipa och måla dem.

Imorrn ska jag umgås med Karin Fernqvist. Har inte sett henne sedan Joanns och Fridas avskedsfest. Vi kollar nog på en film och snackar lite. Kommer bli jättemysigt :)

God natt alla

Taggad eller?

I morse när jag var påväg till jobbet ringde jag till Gurra. (Jag vet, man ska inte fippla med telefonen när man kör...)
Han säger: Jaha, började du 9 idag? Neeej säger jag, klart jag inte gör, jag börjar ju 10, påväg till jobbet nu. Gick en konstig ilning genom kroppen och jag sneglade ned mot klockan på instrumentbrädan. Kvart i 9! Guud..
Kom fnissandes in på jobbet och frågade snällt om jag fick börja tidigare. Skönt, det fick jag. Haha

Förstår inte hur jag kunde missa tiden så. Kollade ju på klockan flera gånger i morse. Visst att man kan försova sig och kanske bli en timme sen, men komma för tidigt! Inte ett dugg trött var jag heller. Jag måste vara taggad nu efter en veckas sjukdom! Imorrn ska jag iaf sova en timme till...

Vart håller alla hus?

Efter jobbet, där jag faktiskt hade en ganska rolig dag, åkte jag ned mot stan för att lämna tillbaka en bok på bibblan: stängt. Tydligen bara öppet till 18 hela sommaren. Jaja, jag måste ändå hämta post i gamla lägenheten som inte lyckats hitta till Bergvik (eller hem till Gurra). Ringde till Sara: inget svar. Ringde Lollo: telen inte på. Jag åker väl och ser om dom är hemma, tänkte jag. Slog portkoden, som jag faktiskt kom ihåg, och ringde på dörren: ingen hemma. Hoppas dom är hemma imorrn då :) Åker hem i röda bilen och kommer innanför dörren: ingen hemma här heller.

Är jag ensam kvar här eller? :S 

Slut på Söndag 09-07-19

Detta var ett test för att se hur väl jag kan planera dagen. Endast några redigeringar.. hmf.
Fet stil = avklarat enligt planerna

Avklarat idag:


* Tvättat moppen, knäppa kort, lägga ut på blocket
* Städat och sortera bland kläderna
* Tagit en prommenad
* Läst igenom Costa Rica- farmarna
* Pluggat spanska

Extra som adderats:

* Möblerat om
* Satt upp alla tavlor
* Rivit bort tapeterna på mina garderober...

God natt.. :)

Söndag 09-07-19

Att göra idag:

* Tvätta moppen, knäppa kort, lägga ut på blocket
* Städa och sortera bland kläderna
* Ta en prommenad
* Läsa igenom Costa Rica- farmarna
* Plugga spanska

God morgon :)

What a good story!



En kär vän till mig är alldeles ensam (känner hon) i hela världen (i Oslo) och har inget (för tillfället) att göra. På hennes blogg gick en förfrågan ut om vad hon ska göra med all sin lediga tid. Skriva en bok låg som förslag och igår spann vi vidare på den tanken. I stora drag skulle den handla om ett dubbelliv. Min vän skulle skriva om sig själv i 3e person och heta nåt annat. I det ena livet var hennes vardag i Oslo och genom en liksom hemlig gång genom soffan (Narnia typ) hamnade hon bland New Yorks gator. Där skulle jobbkarriären blomstra, festerna vara och framför allt killarna! Slutet skulle vara att hon på riktigt flög dit och hängde där med några brudar som dom i sex and the city, och aldrig mer kom tillbaka till Oslo. Hahah!

Seriöst! Jag tror på detta :D Hör av mig när jag vet vart ni kan köpa boken! (den måste bara börja skrivas först..)

Nya skor

                    


Ormskinn- inspirerade sandaletter från nelly.se.
God bless nelly! 100 spänn på rean. Otroligt snygga och sköna att gå i.
Jag visar stolt upp ett av mina bästa rea fynd!

(Joann! Du som också har korta o breda fötter som jag, dom passar perfekt i 37. Wiii)

Räddare i nöden



Kolla vilket sött litet brev jag fick på posten tillsammans med en p- piller karta. Upptäckte att jag bara hade några dagar kvar, och turen är väl att man har fröken Andersson till hands. Hela vägen från Sundsvall har de åkt och nu hamnat i min brevlåda. Tusen tack! (faktum är att Lina gjort samma sak, skönt att kunna ställ upp för varann!) Mhm.. nu låter det som att jag pratar om braveheart, eh.

Jaaa! Kåvepenin borde heta mirakelmedicin! Mitt halsonda e borta. Sååå underbart. Men det är lätt att man kan lura sig för jag måste ändå äta penecilin (hallå? hur stavas det?!) i 10 dagar, annars kommer halsflussen tebax.

Halsfluss!

Var till doktorn idag och gjorde en halsodling som testades positiv. Så nu har jag fått kåvepenin (peneselin) och speciella halstabletter. Jag smittas i 3 dagar framåt fast att jag äter kåvepenin och kan inte jobba förens nästa vecka... Tråkigt, men ändå skönt att veta vad det är för fel jag har haft. Inget ansträngande på 10 dagar. Jag vill inte ens tänka på konditionen. Nu kommer jag absolut inte kunna träna nå mer med mamma inför tjejmilen. Kommer aldrig i livet kunna springa en mil!

Nu får jag helt enkelt försöka "njuta" av att jag är sjuk och ta det lugnt hemma. Pappa och jag ska titta på "Pippi på de sju haven" som vi brukade kolla på när jag var liten. Ska försöka äta nånting nu. Hörs

Det blir inte som man tänkt sig..

Halsen är värre idag. Är inte på jobbet, är hemma. Skitliv.

Vaccinationer

Hjälp!
Gurra var och tog några sprutor idag, så jag satte mig in i vad jag behöver ta och vad det kommer kosta. De va då schocken kom. Måste vaccinera mig för en massa saker och vissa sprutor ska tas 3 gånger med mellanrum. Helt sjukt. Rabies kan man dö av, så de måste vi ha. Sprutan ska tas 3 gånger och varje spruta kostar, mina damer och herrar, 800 spänn! Räknade lite snabbt ut att vaccinet totalt kommer att landa på över 3500 kr. Helt plötsligt rasade all pepphet som jag hade igår, blä. Men jag vet ju att det kommer vara värt varenda öre, men gud.



Sjön suger

Ja, vad menas egentligen med det? Så sa iaf pappa på sjön idag när vi var ut med båten, och jag höll gladeligen med. Hur som helst är det nåt positivt.... Skönt att det var fint väder idag när jag repar mig efter sjukheter. Tänkte att lite friska vindar skulle göra mig piggare. Det halsonda är tyvärr kvar, men har lyckats äta mera nu. Imorrn är jag tillbaka på jobbet.

Puss

It's all about Costa Rica

Orken börjar sakta komma tillbaka och jag sätter mig in i reseplaner. Har inte skrivit nästan nånting om min back-packing resa. Hursomhelst är tanken att jag och Gustaf i september ska åka till Costa Rica och bla. jobba. Sedan flyger vi till Domenikanska Republiken och tar oss vidare bland de karibiska öarna.

Vi har gått med i en organisation, WWOOF (World Wide pooprtunities on Organic Farms), och på så sätt fått kontaktuppgifter till olika ställen där man kan få mat och husrum mot några timmars arbete per dag (lediga helger). Exempelvis kan man få arbetsuppgifter som; plocka äpplen, kakao, ananas, kaffe eller dyl, sköta om djur, bygga saker, vattna, plantera. Ja sånnadär bra saker som är ekologiska. Detta sätt att volontära, via WWOOF, finns över hela världen! Det kan vara svårt att hitta volontärsjobb som man inte måste betala för, konstigt nog.. Men på de flesta ställen är det gratis, förutom arbetet. Låter iaf supermysigt. Många skriver att de järna tar med en på utflykter till stränder, vattenfall, ut i djungeln eller upp i bergen. Och många uppmuntrar till att besöka närliggande områden på egen hand. Så det kommer nog inte kännas som ett jobb och att man är fast på nåt vis, det kommer kännas som semester! :D

     

Dock läste jag att när man är i Costa Rica måste man ha en biljett nånstans ut ur landet så att de vet att man inte tänker stanna olagligt :S Vi som tänkte åka lite hit och dit bäst vi känner för det. Men nu måste vi nog boka biljetten till Domenikanska redan innan vi ens lämnat Sverige.. Jaja, får se. Vaccineras ska jag också. Mamma ska skriva ut sprutorna så att hon kan sticka mig. Bäst så :) jag måste bara bli frisk först..


Släktträffen i Örebro



Vi blir rätt många alltså när alla ska ses. 28 st var vi. Mormor och hennes 7 barn, och alla deras barn (mina kusiner). Plus respektive. Jättemysigt! :)

Sjuk

Efter Örebro bev jag sjuk på vägen hem. Frös och kände mig hängig.. Trots att det var värre dan efter när jag vaknade stoppade jag i mig en alvedon och några esperitox. Överlevde nätt och jämt arbetsdagen och la mig det första jag gjorde när jag kom hem. Skakade, svettades, frös, svullen i halsen och en outhärdlig huvudvärk. Sjukskrev mig och här ligger jag idag i sängen. Det enda jag ätit sen igår är lite soppa och idag lite fil och några jordgubbar... kan knappt svälja. Inge kul att må såhär :( kommer förmodligen behöva va hemma imorrn också..

Tänkte ladda upp lite bilder sedan släktträffen i Örebro när jag orkar..

Jeansskjorta

Sommarens och höstens trend, förutom klackar och gladiatorsandaler är jeansskjortan! Har letat överallt efter en. Perfekt som en ersättare till koftan, öppen och matchas med ett pösigt linne under, uppknäppt, knyten längst ned eller bara som nåt man drar på sig när man ska ut och hämta posten. Ett plagg med attityd som passar till allt och som dessutom är tåligt och bekvämt. Läckert.



Regnväder...

Det här har varit en sån där dag när man bara skulle vilja sitta inne, kolla på en bra film, ha täcket ute i soffan, kramas med lillen och kanske dricka en kopp varm choklad. Men så har det tyvärr inte varit idag.. I morse åkte jag moppe till jobbet i spöregn. Mamma och pappa skulle ha bilarna. Fick stå med hårtorken på jeansen. Den som vi blåser med på färg för att det ska torka snabbt ifall kunden vill se hur det blir. Sedan jobbat idag och också då, åkt hem. Vädret: ännu värre. Det rann av mig när jag kom hem och kallt var det. Duschade en stund tills jag märkte att det inte fanns nåt varmvatten. Vid det här laget kände jag mig ganska less på det mesta. Men med några köttfärsbiffar i magen kom värmen igång igen :)

Imorrn åker hela släkten till Örebro och ska vara där över helgen. Mormor fyller 65. Jag har inte packat så jag tänkte sätta igång med det nu.

Hej

Shoe- time!

Jag vet, jag vet. Jag ska spara mina pengar. Men jag ska ju faktiskt på bröllop i augusti. Visst är de snygga? Förvånansvärt bra för att ha hittat dem på halens. 399:-





 Näe bäst att sova!

Epilator

Beställningen från Oriflame har kommit idag och mamma hade beställt bland annat en epilator. Har suttit en halvtimme och lidit utan något vidare resultat... hmf. Jag som hade så höga förhoppningar. Nu är jag mest rödprickig över hela benen (förutom de stora röda myggbetten sen innan..) Jippiho. De får bli rakhyveln åter igen.

Tillbaka på banan

Baaaanan, inte banan :P (Märks det att jag är trött? Haha)
Jobbat idag och det gick mycket bättre. Typiskt. Jag som hade laddat för att säga ifrån på skarpen, så gör han inget som e så hemskt att det krävs ett ifrånsägande... Jaja. Hoppas det håller i sig då.

Tränade sedan på hällåsen. Hade nästan glömt hur kul det är med friidrott! Dock kände jag mig lite vimsig eftersom jag inte hade ätit någon middag före. Men så bjöd Göran (tränaren) på glass efteråt. Det satt ju som en sportkeps kan jag lova! (som pappa skulle ha sagt). I morgon väntar träningsvärk.

Puss :)

Kvällen är här

Nu sitter han och sjunger igen; skämt ur sin skrattande dvala.
Och du ber honom tystna igen,och låta händerna tala.
Och han ler och förvandlas som pojkarna gör,när inget finns att teatra inför.

Och han tror han är förälskad igen. Det är så mycket i skallen.
Men när Du säger: God natt kära vän, står Du påklädd i hallen.
Och Du går och han krymper, som pojkar blir små när dom är nakna med kläderna på.

För Du
såg mer än min fåfängs gitarr.
Du slet av en dräkt av en narr.
Och lät mina bjällror få falla.
Som nu
när teater känns något befängt;
i gryning när krogen har stängt
faller bjällror från alla.

Men mörkret faller bittert igen. Så han skrattar med ljuset.
Och Du gråter i tystnad igen, med alla häxor i huset.
Och han ringer och säger; Det mörker Du ser gör att stjärnorna märks lite mer.

Så, han sjunger sina sånger igen. Och Du ler åt hans iver.
Och när Du säger; Det ljusnar min vän, ja då sitter han redan och skriver:
Ljuset blir större när natten tar form, och värmen blir mer värd i storm.

Och Du
tog del av min fåfängs gitarr.
Du skratta' med enfaldens narr;
två clowner som vråla' i natten.
Som nu
när teater känns mer relevant;
när det enda är mörkt som är sant
förstår jag dom flyende skratten.



Jag är nyss hemkommen från en kvällsprommenad för att samla tankarna lite. Fastnade för en gammal favorit: Lars Winnerbäcks "vänner". Imorrn väntar en ny dag på jobbet. Skönt som är börjar jag inte förens kl 11.00.Efter jobbet ska jag äntligen träna friidrott :) Eftersom jag hela tiden slutat kl 18 har jag inte hunnit på träningarna, men nu slutar jag 17 tis och ons.Dags att ringa Gurra en sväng.
God natt alla

Nedtryckt

Förstår inte hur någon kan köra så mycket med sina anställda. De e ju för fan som att jag skulle ha fotbojor och vara slav! Själv slänger han papper, pennor och kartonger överallt och ställer gamla kaffekoppar här och där i butiken. Toan är de han själv som skitar ner och alla diskar efter sig, utom han. Så skäller han på mig så får jag städa efter honom. Kunderna skrattar han åt så fort de ställer en fråga, och jag hatar när han dumförklarar kunderna. Va sjutton, de e väl amatörer som alla andra! Klart man ska fråga. Många av målarna har frågat mig hur jag står ut med honom. Han stressar upp sig och jag erbjuder mig att jobba nån timme extra för att han ska kunna gå hem, så säger han att det inte spelar nån roll. Som om jag är mer till besvär än nytta.

Du ska bara veta hur mycket jag gör för denna butik. Mina kunder är i alla fall glada när de går ut genom dörrarna, hur är det med dina...? Nu tänker jag säga ifrån.

Fototime

Hittade högen med bilder från Mima Foto sedan studenten mm. Kom på att räkningarna inte var betalade. Alla bilder blev rätt fina, så jag tänkte först att jag skulle spara alla, men nej nej. Det är helt sjukt hur mycket pengar de tar för bilderna! Satt med mamma och pappa och försökte sålla ut de bästa, svartvitt, färg, stora, små? Slutade med en kostnad på över 600kr... Dock betalar mamma och pappa hälften.



Har även gjort ett litet kollage med alla bilder och artiklar som hndlade om studenten, arbetet med kommittén och annat som jag sagt till tidningen som tjong pang kom med :P lite oväntat. Haha. Alltid roligt att spara och läsa. Påminna sig om hur vi slet både på skoltid och fritid för att få ihop en bra student till hela skolan, och hur bra det blev sedan! Och Erika och Joann är så söta där vi sitter i gräset. :) Härligt att de kommer hänga på min vägg så att jag kan skänka dem en varsin tanke varje dag, om det skulle vara så att man är för lat för att skicka iväg ett fjuttigt sms. Hopplöst. Hur svårt är det egentiligen?!

 
Betydelsefullt

Jordgubbar

Skönt att det är helg. Äntligen fick jag sova ut ordentligt. Känns som att det var välbehövligt. Gick ut för att kolla om det fanns några gubbar i landet och till min glädje plockade jag en burk full. Fast vi plockar nästan varje dag kommer det bara mer! Sitter i Bergvik och skriver och äter jordgubbar i (frukost)filen. En bra start på min dag :)



Det skulle ändå aldrig funka mellan oss

Myggbetten är stora som bölder! Har dem över hela benen. Räknat till över 30 st bett och gud som dom kliar... gah!  Gurra baddade med salubrin på några av dem tills varken jag eller han stod ut medmina gapskrik. Svider nå fruktansvärt. Igår var Joanns och Schöns avskedsfest ute i Vadtorp, skoj vare, men dessa myggor. Ingen av de andra verkade ens berörd medan jag sprang runt som en galen höna för att försöka springa ifrån dem...



Synd att jag inte älskar er lika mycket som ni älskar mig. Är alldeles för efterhängsna.
Skulle aldrig funka, idiotmyggor!

RSS 2.0