Som om det var studenten

Vi sa skratta som om det var studenten.
Vi ska glömma alla bekymmer som om det var studenten.

Vi ska hoppa, skrika, sjunga, supa, äta och dansa SOM OM DET VAR STUDENTEN!

Vi ska sedan må lika dåligt, som om det varit studenten... :D

NU DRAR VI PÅ KRYSSNING!!! JÄÄÄ ;)

Kryssning baby

Ricky räddade min kväll igår och fyllde den med grillad korv och en massa skratt. Underbart!
Mamma och pappa kommer hem från Grekland idag så snart pyser jag till Bergvik för att sno ihop lite tacos. Sedan blir det häng och "uppvärmning" med H och F inför kryssningen. På sön fm drar vi och kommer hem på mån kväll. Favorit i repris? ;) LÄNGTAR

Sex and the City

Nån som vill gå på bio? :D

Banta ner

Jag har faktiskt bestämt mig för att banta ner min att göra lista på vad som ska fixas med lägenheten. Nu gör jag det viktigaste och flyttar in ordentligt så får man renovera lite pö om pö. Men "det viktigaste" verkade ändå lyckas bli ganska mycket saker...

Kommer garanterat ha träningsvärk efter löpning, styrketräning och alla  1 000 1 000 000 (tusenmiljoner) trappsteg jag kutat upp och ner för i dag med kartonger och möbler och kläder och en massa annat. Kommer bli skönt med en långprommis med Ricky imorn förmiddag och sedan blir det nog en traditionell Furan-sallad. OCH det är LÖÖÖN! Lön, lön lööön! Hurra! :D

Mamma och pappa befinner sig i Grekland, jag får höra om min brors urspårade grillfest OCH jag var inte bjuden (till mitt eget hus!) OCH där befann sig några av mina egna polare (grabbarna grus)... vilken soppa. Jag skulle verkligen behöva en lång telefonpratstund med K, men hon verkar ju aldrig ha tid. Så mycket lycka som hon har uppöver öronen nu! Knasmaja, vi hörs när vi blir pensionärer, javisst!


The check- list.

Man kan ju kanske inte tro att det finns så mycket att göra när det gäller inredning av en etta på 28m2.... Men det finns det. Jag tänkte nu demostrera vad jag har gjort och vad som är kvar.

Hallen
Riva ner tapeterna
Spackla väggar
Sätta upp cover-tapet
Måla väggar
Tapetsera
Måla tak
Slipa och måla lister och dörrkarmar
Slipa och måla garderobsdörrar
Sätta dit nyaa handtag på garderoberna
Måla om skohylla
Montera upp hatthyllan och spegeln

Badrumet

Måla element
Måla rör
Måla tak
Måla fönster
Sätta upp hylla
Byta duschmunstycke och slang
Sätta upp duschdrapperi

Kök
Spackla och måla tak
Måla fönster
Måla element
Måla rör
Måla köksluckor
Måla väggar
Måla kakelfog
Måla kryddhylla
Sätta upp gardinstång och gardin

Rumet
Måla väggar
Tapetsera
Måla element
Måla rör
Måla lister
Montera upp lampa och kristallkrona
Montera upp sänggaveln
Montera upp skrivbordet
Skaffa en soffa
Skaffa soffbord
Skaffa en TV

Där ser ni att jag har LITE saker att göra ENSAM.... :P


Att ta sig samman

Tillbaka till allvaret och att göra-listan.
Nu får det vara slut på Stockholm, sovmorgnar och en massa mat. Nu måste jag sätta igång ordentligt med lägenheten om den ska bli klar nån gång. I tanken har jag kommit väldigt långt. Ni vet dendär mentala "att föreställa sig hur det ska se ut"- biten... men det SYNS ju liksom inte. Suck.

Men måste man spackla och slipa och tejpa och skruva bort saker och städa och så, så måste man. För annars kan man inte måla, tapetsera och dekorera och sy.

Det är som att göra alla prov och uppsatser innan man får ta studenten! (Kom jag på alldeles nu här och blev genast väldigt taggad!) :D

.....FY FAN VA JA E BRA! :D Nu ska jag slipa badrumsfönstret.

Snygga rock- Markus!

Idag är en fantastisk deg med sol och värme, precis som jag hoppats! Jag har tillverkat en krans av maskrosor medans Gurra klippte gräset här i trädgården. Snart tar vi bilen ut till landet :)

Igår var nog en av de bästa dagarna i mitt liv. Och jag skojar inte. G och jag hade värsta sovmorgonen med massa mys och mycket frukost och åkte sen in till Medborgarplatsen för att hänga med Ida. Mitt på dan sprack det upp och blev 25 grader varmt och där satt man med leggings. Hade såklart tagit av mig dem om det inte varit så att jag inte rakat mina ben på typ 2 veckor.... haha. Där satt vi hela eftermiddagen och tog några öl och några av Idas polare droppade in och sedan K och B också :) Mitt emot mig ser jag Markus Fagervall! Galet! Blond är han nu föresten, hihi. Gurra sa; men han där är VÄLDIGT lik Markus Fagervall... Ida och jag; Det ÄÄÄR MARKUS FAGERVALL!!! Jag blev superfnissig och bestämde mig för att kolla om jag hade Spinords nr kvar på telen. Det hade jag. Inte pratat med henne på 100 år, men jag bara måste höra av mig! Hon var ju helförälskad i han när vi gick i 2an på gymnasiet. Hon uppskattade verkligen att jag berättade det för henne och hon tyckte det var roligt att jag hörde av mig :)

Sedan åt jag, Gurra, K och B ute och vi fick fira att K är klar med sitt arbetsprov till en journalist-utbildning. Man har alltid nåt att fira! Varför vänta tills hon kommit in, när man kan fira att hon skrivit klart den nu? Att hon kommit in får vi ju fira sen :) hihi

PUSS!

En spontan kväll på statt

När jag äntligen bokat pappa för spackling av min hall får jag veta att F ska ha inflyttningsfest. Vad gör man? Han har ju aldrig tid, så jag kunde inte sumpa chansen. När han drog hoppade jag in i dushen, gjorde mig i ordning och hoppade i klackarna. Ensammast i hela världen gick jag den långa Köpmangatan mot bankomaten. Hör läskiga röster bakom mig och bli överfallen av Malmsten, Limpan, Jocke och Linus. Skoj! :) Inte ensam längre. Tjockt med folk på statt och där lämnade jag mitt grabbgäng och anslöt mig till mina dissade tjejer. Spontant och väldigt roligt. Kvällen avslutades med en pizza på kebaben och en lååång Köpmangata hem med onda fötter. That's how we use to do it ;)

Skönt med sovmorgon idag eftersom jag började jobba kl 13. Nu ska jag sitta här en timme till och sedan hem och packa resväskan. Det bär av till G i morgon direkt efter worket. Kommer bli så mysigt för jag har sett att det kommer bli sommarväder på ons och tors. Då blir det solstol på bryggan ute vid stugan. Längtar :)

Vi äter oss till döds

Någon som kollat på det programet?
Igår kollade jag på 2 avsnitt och var sedan illamående hela kvällen och INTE alls hungrig...


En såndär typisk Järna- dag

Den börjar alltid med att man får sova ut i lung och ro. Man försöker ligga kvar tills man blir alldeles för rastlös, kissnödig eller sugen på frukost. Här skippar jag gröten och äter istället en rejäl bit mörkt bröd med alla pålägg man kan komma på och 2 bamsekoppar med kaffe och mjölk tillsammans med älsklingen framför tvn.

Sedan, efter en timme eller så, tar jag på mig löpaarkläderna och springer den klassiska mora-rundan på 7 km i lagom fart. Dusch sedan och på med lite coola kläder och klackar (såntdär som Markus Åsber säger att man inte kan ha i Söderhamn för att man måste sjunka till sin stads nivå) som man kan ha på sig i Stockholm. Så åker vi iväg till nån butik, träffar nån kompis till Gurra, och framför allt: Drar på second-hand. Idag har jag hittat en kappa, ett par klackstövlar, ljuslyktor, en blomkruka och en kristallkrona, alltsammans till ett värde av 470 spänn.

Hem sedan och tar ett glas vin eller så och börjar sätta igång med maten. Sedan sitter vi alla (Vi, Gurras föräldrar och syrra, och idag: även mormor) länge och väl och njuter och pratar. På kvällen blir det en kopp te framför tvn eller vid köksbordet medans alla småpysslar med saker. Och lite senare en film med lite godis om man har tur :)

Snart börjar vanan att åka ut till landet här där de har sin sommarstuga. Man längtar till sommaren! Då kommer jag mest ligga i en solstol med nyinköpt baddräkt, solbrillor och en tjej-blaska. Enjoy life alltså.

Imorrn ska jag åka in till Stockholm och träffa Ida Nilsson hela dagen och hänga på ikea, shoppa lite kläder och kanske luncha nån fräsch sallad, och fika en latte. Det kommer bli en såndär supermysig dag :)
Sov gott folket! <3


Äntligen

Gurra och ledigt!

W O N D E R F U L !

Tidsoptimist 4 ever

Varför har jag alltid bråttom?

Jag vaknar och ligger kvar en stund i sängen för att det känns som att det är så länge innan jag måste gå. Sedan granskar jag mitt morgontrötta och försörda ansikte i badrumsspegeln, noppar nåt strå i ögonbrynet, klämmer en finne eller grimascherar. Jag tror det är här jag liksom fastnar. Sminket åker på med omsorg och jag börjar fundera på att sätta igång me gröten. På de 10 min som är kvar hinner jag göra frukost, klä på mig, slarva bort och hitta saker, äta halva tallriken gröt, platta håret, leta nycklar och telefonen... viket tar mer än bara 10 min, och detta resulterar i att jag får småjogga till jobbet.

Jag är på plats i tid, jämt. Och missar aldrig en buss, och glömmer sällan något, men vad är det med mig? Varför ska det vara såhär jämt? Blir så trött på mig själv......


Jag försöker bo här

Började dagen rätt bra med en 45min powerwalk och åkte sedan (efter gröten och kaffet) in till stan. Mötte min far i lägenheten kl 10,30 för lägenhetsinspektion. Känns mycket bra att pappa har varit här och kollat hur det går för mig, tipsat och trixat samt lovat att han ska ta tag i kökstaket och bredspacklingen i hallen, skönt! :)

Mitt i all röra av burkar, tapeter, verktyg, kartonger och.. ja en massa skit, står min nyinköpta (från blocket) 120 säng. Man behöver väl inte så mycket mer? Lite mat kanske? Efter jobbet drog jag och handlade och insåg när jag kom hem att jag ju inte har varken kökskniv eller konservöppnare. Så middagen blev en banan, ett ägg, en avokado, ett äpple och lite ris. Ha ha ha... så spännande.

Parentes ang. riset: Mitt fullkornsris ska tydligen koka i 25 min som det står på förpackningen. På baksidan under tillagning står det att "riset behöver koka ca 15 min längre än angiven koktid". Vah?! Ska man vänta i 40 min på nåt så ospännande som ris. Herregud.. Jag kokade det i 20 min och fick äta det "knaperstekt" om man säger så.

Ett stort plus är att jag hittat ett nätverk där jag kan snylta på internetet, "jörgen" hette det. Kanon! Nu ska jag ta och sätta igång med att måla badrumstaket.
Tjingelitjong!

Sista april och hela faderullan

Jobbade först sedan bar det av till Carro där jag aldrig varit förr. Agerade chaufför och fick ÄNTLIGEN träffa K! Och gud så brun hon var!!! Gosh... Neger asså. Under kvällen gång förflyttade vi oss fram och tillbaka mellan Pippis fest, donken och Carro. Sedan drog de till Olles och jag drog hem. Jobb hela helgen efter det och idag har jag varit ledig :)

Först ridit, sedan kollade jag på dollar efter billiga grejer som man kan ha nyttig användning av och sedan har jag hängt i lägenheten med renoveringen. Det kommer nog ta ganska lång tid innan det är klart med varenda list, varenda centimeter. Men jag ska i alla fall bo där nu i veckan. En säng, mitt i all röra :)

RSS 2.0