Sad song, beautiful life.




Det mörker du ser gör att stjärnorna märk
s lite mer.

Nu har jag gjort det igen

Och alla VET vad det är som jag har gjort. Igen.
- Beställt skor från Nelly.com. Klackskor!

"Men man kan faktiskt skicka tillbaka dom om man inte vill ha dom"
(Detta har aldrig inträffat.)

Jaaag ääär fenomenaaal!! :D

Second hand -I'm a fan!

I söder säger man "Second hand" och norrut: "Loppis." Vad låter bäst, snyggast, fräschast? Det är ju uppenbart!
Om man går på just en second hand butik i tex Stockholm får du vara beredd att betala rejält för de fynd du gör, medans man längre upp kan komma hem med en hel hög av skor, kläder, väskor, solglasögon, skärp, prytlar, för ett par hundra! Visst, det finns mycket skräp, men man måste hitta guldkornen. Fantisera, prova, posa, snurra, skratta!

I stugan utanför Ö-vik var jag, Gurras syster och mamma på en stor hedlig "Loppis" och fyndade rejält. Egentligen vill jag inte berätta vad jag hittade. Ingen skulle ha minsta misstanke om att plaggen inte är köpta på en "riktig" butik. Faktum är att plaggen är coola, egna och precis mig :) Man vet ju hur det känns att springa på nån på stan med exakt lika jacka/tröja/jeans... Söderhamn är ju Söderhamn.

Så jag skulle vilja slå ett slag för Second hand! Erikshjälpen nästa. ;)

Tårta- ångest

Ibland skulle man bara vilja ruska på sig som en hund och bara skaka av sig vissa saker. Som all tårta och annat "onyttigt" som man ätit under några dagar. Men eftersom inte det går skulle jag här vilja tipsa om saker man kan göra för att känna sig lite bättre till mods. Jag sitter nu påväg i bilen hem från Östersund efter några riktigt mysiga dagar, och ska mellanlanda i Sundsvall för att krama om "Lina Min Lina" som hon heter på min telefon :)

Man kan:
  • Skotta tak
  • Åka längdskidor
  • Basta
  • Titta på OS (man sitter still, men viss käns det bra? Det lever en coach, sportkommentator i alla tror jag!)

Vi drar till fjällen

Imorrn ska jag ta mig en lång välförtjänt sovmorgon efter både ridning, skottning och friidrottsträning idag, men ska sedan pallra mig till arbetet och jobba 13-22. På fredag ska jag jobba ett pass på kära Bergners Nordsjö Idé och Design, det ser jag fram emot :)

Men sedan ska jag rulla norrut tillsammans med G och hans familj. Först till Ö-vik till ena stugan och fira farmorns 90 långa år och sedan åker vi till Östersund, stuga nr 2, och myser med öppen brasa, bastu, skidåkning och god mat. Kommer hem cirkus på onsdag.

Lite info bara (kommer ha snuskigt dålig mottagning..) Puss

Tankar om Tattoo



Stora som små, jag vill ha dem överallt! En slinga av rosor, en enhörning, snäckor, ett J... I mina tankar skulle varje tatuerings slutresultat vara perfekt och precis som jag tänkt mig, och till och med bättre. Jag vrider och vänder på mig och trivs med att detta vackra konstverk nu är en del av mig. Jag tror att det inte bara är jag som fantiserar om att ha en tatuering på ett visst ställe; Nacken, armen, svanken, troslinningen, smalbenet eller nåt annat ställe. (Eller på alla ställen?!) Men tillbaka till verkligheten.

Detta KAN INTE bli en impulsgrej. Man ska ha dem hela livet, tatueringarna, som man skaffar nu. I en sorts lycklig berusning fattar man beslut i ungdomens vår och vaknar upp till hösten och märker att man ser ut som ett lapptäcke. Ett lapptäcke av mönster, bokstäver, figurer, stilar blandat huller om buller. Det blir som på reklamen när en familj blandar inredning av alla dess slag:

"Men kolla. Det är verkligen jättefult."
"Kan vi få hjälp?"

Med all denna "försöka-vara-vuxen-eftertänksamhet" funderar jag nu seriöst på att min första tatuering kommer bli en cool tatuering i typ nacken me texten Don't think twice.

Det blir helknäppt ibland

Man vaknar och frågar sig varför man inte befann sig på ett visst ställe när man planerat och pratat om att man ska befinna sig där, allihopa, och ha roligt. Smått förvirrad och trött, så kommer ångesten över en. Har man råkat svika en vän sådär av bara farten? Hon måste ha stått förvirrad och undrat vart vi tog vägen, jag och han. Smörgåstårta, härliga skratt. Alla försvann, vi försvann, allt försvann, och kom tillbaka idag. Då jag inte får tag i min vän på telefonen och jag sitter på jobbet tror jag ändå att hon hade roligt med sina 13 tior!

Puss och kram på er alla som var med!

Framtidens studier

Idag har jag en såndär dag när man har panikfunderingar över vad man ska göra när man blir stor, vad man ska bli. För det är ju så, att man ska BLI nån. Det känns på något vis lite pressande att man inte ska kunna leva här och nu, utan man måste ha en långsiktig plan för att nå till den person som jag ser mig själv vara inom x antal år. För då är man klar, man har blivit nån. Man ÄR nån. Man är advokat, taxichaufför, dagisfröken, lärare, mäklare, jurist, planerare, polis, make-up artist, politiker, bagare, what ever! Innan man fått en titel så är man inte klar. Inte framme. Inte där.

Jag ser mig själv ledande i olika projekt, en person som håller ihop en arbetsgrupp, föreläser mm. Kanske inom hälsa, miljö, idrott, kost, självförtroende, planering eller något annat. Jag har funderat på om en utbildning inom praktisk retorik skulle vara en bra början. Lära sig prata inför folk, lära sig om muntlig och skriftlig komunikation, kroppsspråk, argumentation mm. Energikrävande, men mycket vettigt skulle jag tro :)

Vad tror du? - Jag orkar inte fundera mer nu. Jobb imorrn. Ny vecka, nya tag.


Lördag och rosa morgonrock

Det är så fantastiskt att vakna av sig själv kl 07.00 och inse att man inte behöver kliva upp, alls. Så somnar man om, för det är ju lördag. LEDIG lördag! :) Så går man upp när man helt enkelt känner för det, tar på sig tofflor och morgonrock och sätter sig i soffan med rufsigt hår och en kopp kaffe. Allt dethär är fantastiskt när det känns som att man har förtjänat det efter en veckas jobb och friidrottsträning.

Idag ska jag dessutom hylla S som fyller 20 år idag! Grattis, grattis :D Det kommer att bli en mysig kväll med några söta och utgång. Eftersom det känns som att jag varit så självupptagen hela denna vecka så ska jag även passa på att ringa till några vänner.

Ha en trevlig helg allihop!

Havregrynsgröt och vilda humör

Det är stressigt, man dricker för mycket kaffe och man får heta både det ena och det andra. Detta arbete verkar ytterst spännande och annorlunda, men just nu är min hjärna så proppad med ny information att jag inte orkar tänka mera idag.

Man måste börja dagen med gröt och en kopp kaffe med mjölk för att dels bli mätt och stå sig länge, men dels för att få upp värmen efter att man klivit ur sin supermysiga säng. Då är jag igång fram tills efter lunch, då jag sakta sloknar som en blomma fast att jag kämpar med att hålla koncentrationen på 100%. Anna, som jag går introduktionen med, babblar och babblar om allting och innan jag gick hem för dagen hörde jag att hon pratade, men inte vad hon sa. Kände mig som en zombi på vägen hem.

Igår, första dagen på introduktionen, var det kaos. Flera bussar hade frusit så att de inte fungerade och samma sak med x-tågen. Folk fick sitta i telefonkö eftersom det var så många som ringde, och när de kom fram fick Anna heta många fina saker och personerna var mer eller mindre förbannade/besvikna/"förfrusna"/galna. Men de sa att ett sånthär kaos hade det inte varit på flera år och att de tyckte synd om mej som fick vara med, haha. Men det kan ju bara bli bättre. :)


Visning på måndag! :D Så härligt att folk verkar nappa på lägenheten fast den varken kommit ut på internet eller i tidningen ännu, även om det känns tråkigt att inte ha den kvar...


Jag kommer sova gott inatt

RSS 2.0