Sista natten

Jag vågar inte lägga mig. Är inte ens trött. Nyss gråtit. Gråtit massor. Mamma med.

Det kommer gå bra- jag vet
Det kommer bli det bästa jag varit med om- vet
Jag har drömt om dethär -jag vet det
men ändå...

"Du har ju ändå ingen anledning att stanna kvar här" , Det är så rätt.

I morgon åker jag till andra sidan jorden

Jag kommer sakna er <3

Resebloggen


Välkommen att följa min och Gustafs resa! Här har ni bloggen där vi kommer lägga upp bilder och skriva så ofta vi kommer åt en dator!

www.backpackersofthecaribbean.blogg.se

Mr gadget

"En sånhär måste vi ta med..." "Jag såg sånnadära.... på internet idag och jag tänkte att dom skulle vara bra..." "Lillen kolla, den här skulle va skitbra att ta med ifall..."

Vs.

Le mot världen så ler världen mot dig. (Och gör den inte det kommer jag bli arg, besviken, eller börja grina.)

Så vem vinner? "Mr gadget" mot "miss ta dan som den kommer".

Slutsats: Jag vet vem som kommer ha störst reskassa och definitivt lättast packning, men hon kommer inte klara sig så länge utan mr G.

Resultat: Ett perfekt team <3

Svar på allt om resan!

Det är många som undrar om hur var och när vi reser, har redan nämnt det men vi tar en snabbrepetition!
Vi (Gustaf och jag) åker från Sverige på kvällen den 27sept, mellanlandar i Frankfurt och åker sedan därifrån till San José i Costa Rica. Tar oss ut till västra kusten så fort vi kan och där har vi lite "semester" i några dagar först innan vi åker till första farmen. Där ska vi jobba på en kakaofarm, hajka till vattenfall, ta hand om djur, rida, vattna, bygga inte vet jag :P där stannar vi i ca 4 veckor. Sedan ska vi bege oss till Barking horse farm som det är bokat och stanna i ca 3 v. (men hört av några att det inte är så bra där så vi mejlar andra farmar nu för att se om vi hittar nåt annat..) Sedan tar vi ytterligare några dagar på egen hand och ska bla. åka 3km linbana genom djungeln, ligga på stranden och käka bananer mm. Den 3e Dec flyger vi till St Martín i Karibien och börjar därmed den "riktiga" semestern. Vi ska både flyga och åka båt mellan öarna men här har vi ännu inga bestämda planer om rutten mm :) En blogg kommer att finnas speciellt för denna resa och jag meddelar allt jag vet så fort som möjligt! :D

Grattis kära mor :)

Idag hyllar vi min mamma som fyller 41 unga år! :D Här kan ni se det fina resultatet av mitt tårtbak. Och ja, de var lika goda som de ser ut.


After eight- tårta med björnbär                                               Karibisk ananastårta

Modehösten

Nästan alla kan hålla med om att de gillar sommaren bäst av alla årstider. Det är då man gör allt man inte gjorde, umgås mer med vännerna och känner sig allmänt gladare. Som att ta ett djupt andetag.
Men när det gäller att klä sig så älskar jag hösten allra bäst. Då får man ta fram klackstövlarna, de mörka jeansen, alla mysiga stickade koftor och skinnhandskarna. Men i år blir det ingen höst för mig. Istället för att kolla ut ett par snygga (och billiga såklart) kängor får jag leta fram sandalerna. Och medans månen fäller blåkalla skuggor häromkring sitter jag på andra sidan jorden. Kämpar för att sänka värmen i kroppen.

Men här är några höstfavoriter:


Långa skjortor och stövlar                    Älskade kängor

Nitar, svart, läder, skinn och breda bälten som framhäver midjan.

Och om man vågar, knähöga stövlar.

Västar, västar, västar! Nitar, päls eller jeans, kort eller lång. Funkar lika bra med skärp i midjan.


Meningslöst

Som jag skrev förr så är det lite ovanligt att vara helt utan nån speciell plikt. Gurra och jag vaknade vid 8 tiden i morse och tänkte gå upp. "Ta tag i  dagen", liksom. Men, vi har inget att gå upp till, inget att få gjort eller hinna med. Dagarna segar sig iväg och när dan är slut så har man inte uträttat nåt. Undrar vad jag gillar bäst? Stressa arslet av sig och somna som en klubbad säl, eller sova så länge de går och mest strosa runt med min rosa morgonrock? Finns det inget mittemellan...?

"God morgon"

Trångsynta

Låt dom va.
Alla har sin egen väg att finna lycka.
Trångsynta.
Sånna finns det för många av.
När ska jag sluta fälla tårar för andras skull.

Ups and downs

Rubriken faller in i många sammanhang. Ups kan tex vara den otroligt roliga kvällen i lördags hos S och L tillsammans med fina vänner och utgång. Andra ups kan vara dom som blir när man travar på en häst, tätt följt av ett down så att Gurra hela tiden fick ont i röven... Igår red vi ut tillsammans på två av Johans hästar i Stråtjära följden blev idag träningsvärk för oss båda.
Idag red vi Lollos hästar i Söderala. Gurra hade Lollos stora dressyrhäst och, the biggest down of them all, ramlada av i galoppen. GUD VA RÄDD JAG VAR! Men Lollo va stenhård. Upp igen! :D haha. Han är rättså(?) oskadd och han tycker fortfarande att det är roligt att rida och ser de mest som en bra erfarenhet... skönt :) Jag fick dessutom träna på galoppombyten med hennes lilla vita prins. Jätteskoj! Jag är så himla stolt över G! Tror de va många av tjejerna på stallet som var lite avundsjuka, haha. De kollade efter honom som om han var den enda vita, och den enda av manligt kön, i en Afrikansk kvinnostam.

Som ni ser (eller inte ser) glömde vi kameran både igår och idag, men allt kanske blir roligare av att föreställa sig allt på egen hand.

Ciao

Min riddare till häst

Nja, sagoprins var väl att ta i, men det börjar i alla fall närma sig. Min prins är han i och för sig ändå och Tindra (hästen) är ju inte direkt någon förbluffande och grasiös syn med sin obantade sommargräs -mage... (Förresten försvinner den inte på vintern heller...) Men jag är så stolt över lillen! Han lär sig himla fort! Dock tror jag att han har träningsvärk idag. På söndag åker vi till Stråtjära igen och rider ut. Som jag berättade förut så är ju en av farmarna i Costa Rica en horse- farm, så det är nog bra för Gurra att träna lite innan :)




Done


Här har vi alltså slutresultatet av mitt inredande och fixande i mitt rum i Bergvik. Det är nu som man kommer på hur kul det hade varit att knäppa ett "before"-kort så man ser hur bra det faktiskt blev jämförelsevis. Men nu får de som känt mig och mitt hem länge iaf njuta av att de aldrig mer behöver se det! (asså mitt gamla rum. muhum, tyvärr tyvärr slipper ni inte undan mig!)

Bortse från det som ligger på golvet i bild nr 3... Det är bara min pojkvän.

Bröllop i Skåne

Sorry att ja inte skrivit på länge. Det härliga livet i Järna , och för att inte tala om Skåne, har lyckats hålla mig borta från både tid och lust att sitta vid en dator. Snart åker Gurra och jag upp till Söderhamn med tåg. :) Trevligt trevligt. Njut här av bilderna från Gurras kusins (bruden) bröllop.



RSS 2.0